Rendszeres rendezvényeink

 

Április

A Magyar költészet napja

József Attila születésnapjának emlékére ünnepeljük meg minden évben a Magyar Költészet Napját.

Ebből az alkalomból vetélkedőkkel, játékos könyvtári, és online tesztfeladatokkal várjuk az általános iskola tanulóit és olvasóinkat.

 

Május

Sport és Egészségnap

 Önkormányzatunkkal közösen, 2015-től valósítjuk meg minden évben, ingyenes családi rendezvényünket, ahol a szórakozásé és az egészséges életmódé a főszerep. A kezdeményezés egyik legfontosabb feladata, hogy felhívja lakosságunk figyelmét a mozgásra, a helyes táplálkozásra és az orvosi szűrővizsgálatok fontosságára.

 

Július-Augusztus

Nyári Játszónapok

Nyári szabadidős programunk több évtizedes múltra tekint vissza. Júliusban és augusztusban, öt-öt napos turnusokra osztva várjuk az 5-12 éves korú gyerekeket.

Napközis táborunkban sport és ügyességi játékok, vetélkedők, szabadtéri programok, kézműves foglalkozások biztosítják a tartalmas időtöltést.

 

Szeptember

Népmese Napja

Ezen a napon ünnepeljük Benedek Elek a nagy meseíró, mesegyűjtő születésének évfordulóját, mely egyben a Magyar Népmese Napja is.

Ebből az alkalomból könyvtárunk játékos vetélkedőt hirdet a gyerekek részére, akiket Meseországba hívunk vendégül. A több helyszínen zajló mesés vetélkedő során hét akadályt kell legyőzniük a gyerekeknek, miközben számtalan mesét elevenítettünk fel.

 

Október

Idősek Világnapja

Október elsején az időseket köszöntjük. Hagyományainkhoz híven iskolánk 2. osztályos tanulói műsorral kedveskednek a nyugdíjasoknak, akiket ezt követően vendégül látunk.

Az Év Bálja

A kerek házassági évfordulójukat ünneplő párok köszöntésére 2009 óta kerül sor intézményünkben.

A mára hagyománnyá vált, közösségteremtő rendezvény, a település idős és fiatal korosztálya számára nyújt lehetőséget a felhőtlen szórakozásra, a közös ünneplésre.

 

December

Dánszentmiklósi Téli Fesztivál

A falu közösségi ünnepe 2010 óta kerül megrendezésre. Hivatásos eladóművészek mellett, a helyi és környékbeli csoportok fellépése szórakoztatja az ide látogatókat. A programot kézműves kirakodóvásár, Mikulás váró, és közös, adventi gyertyagyújtás színesíti.